måndag 2 september 2013

Abbe, APKM, protes och höst

 Jag berättade ju att vi nu äntligen, efter flera års tjat, fått remiss skickad till APKM. Jag fick ett telefonsamtal ifrån dem i förra veckan och nu ska vi bara bestämma oss för när det skulle passa med ett besök :-)
 En närmre bild på Abbe. Det är många gånger man fått frågan om skelögdhet och om han ska opereras för det men nej detta kan man inte operera. Däremot så kommer han ( om han inte väljer att inte testa igen) att få en protes så det kommer se ut som ett "normalt öga". Jag har kikat på andra barn med samma missbildning som Abbe har och hur de ser ut med protes. Det är helt otroligt vad de kan göra idag och det ser så naturligt ut. Nu har inte vi tjatat om att Abbe ska ha protes utan detta är något som han fått vara med och bestämma över. Efter att han förra hösten fick prova en lins med uppbyggd klack så total vägrade han ju att ens överväga protes och vi la då ner detta. Men sedan har väl detta fått växa tillsammans med Abbe och under våren nu så började han prata om protes igen och vi har suttit och tittat på datorn på andra som har samma som Abbe och efter ett tag så ville han absolut få testa igen och på den vägen är vi nu :-)
 E på APKM skickade hem lite saker, den blå är en liten sugpropp som de använder som hjälpmedel för att ta ut protesen. Den ljusrosa grejen är den de sätter i ögat och fyller med silikon så att de får en avgjutning av ögat och plastbiten är själva skalprotesen som kommer se ut som ett riktigt öga sedan. Dessa fick Abbe hem för att få en chans att titta på det och känna på sakerna innan vi kommer dit :-)

 Här lider sommaren mot sitt slut men Filippa är så sjukt duktig på att ta kort, denna bild tog hon häromdagen :-)
 Även denna bild har hon tagit, Löven har börjat skifta i alla olika sorters färger.
 Abbe kikar in i fågelholken som Fredde spikade upp för ett tag sedan. Dock så tror jag fåglarna väljer att inte vilja bygga ett bo därinne då holken är liiiiiite väl lågt satt i trädet ;-)
Denna bild tog jag igår, löv efter löv ändrar nu färg.

 

1 kommentar:

  1. Åh hoppas att det går bra för Abbe!!
    Vilka vackra bilder!
    Kramar!

    SvaraRadera