söndag 16 mars 2014

Infektion

Ja och så har det gått över en månad sedan jag skrev något, suckar, jag är urusel på detta ju!

Här tar vi en dag i taget och kämpar på. Som jag skrev sist så har det hänt mycket i mitt (och vårt) liv på kort tid som tagit mycket av min energi men jag håller modet uppe!

Alexandra har haft så ont i huvudet till och från så nu var hon till optikern och gjorde en synundersökning. Det visade sig att hon är översynt så nu blir det glasögon för hennes del. Får hoppas huvudvärken ger med sig.

Barnen har efter vattkopporna hållt sig friska men nu har Abbe haft hög feber sedan i torsdags. Igår hade han 40,3 trots att han 1,5-2 timmar innan fått Panodil :-( Freya och Alwin är snoriga så det är väl dags för förkylningsbaciller igen.

Annars har jag kommit igång med att jobba igen efter operationen. Jag har dock fått hjälpmed att  lägga om min navel då den fortsatt geggat och varat och dessutom så var det på 3 ställen i det stora snittet som det inte ville sluta sippra ifrån riktigt.
Natten mellan sönd-månd i veckan som var så fick jag feber och mådde riktigt dåligt. Ringde min hälsocentral på tisdagen och fick komma dit då jag dessutom blivit så öm på vänster sida av det stora snittet. Läkaren konstaterade att jag fått en stafylokockinfektion i naveln men i övrigt tyckte han att snittet såg bra ut och det kändes mjukt så jag fick Penicillin.
Fick komma tillbaka på onsdagen och nu hade jag ännu mer ont och vart sämre. CRP steg från 50 till 86. Jag träffade distriktssköterskan som skulle kolla på det och om hon ansåg det nödvändigt så skulle hon även hämta läkaren som skulle titta.
Sköterskan öppnade förbanden och skulle se om hon kunde klämma ut lite var på vänster sida där det nu blivit som 2 små öppningar i snittet. När hon klämde där så hoppade jag en halvmeter av smärtor och tårarna sprutade på mig, den smärtan är obeskrivbar!!
Läkaren kom och tittade på det, pillade in en pincett för att se om det kom ut var och sedan körde han in en minisond för att se så det inte var en fistelgång, gode tid att jag inte dog av smärtor!!!!!!
Tillbaka på torsdagen för att se hur det såg ut samt att göra ett ultraljud och se om det fanns en varbildning samt nytt CRP.
Läkaren tog nytt CRP som stigit ännu mer, trots Penicillin var det nu uppe på 96! De tog även prov för att se så det inte uppstått en blödning men det hade det inte som tur var! Det rann ännu mer var fast nu från mitten av snittet i ett hål och jag hade blivit mer hård runt i kring där så läkaren valde att skicka in mig till akuten i Kalmar för ev tömning av detta.
Åkte hem och packade lite grejer utifall jag skulle bli inlagd. Efter 4 timmar där och 3 olika läkare hade kollat på det så tyckte de att det var väl ingenting så jag fick åka hem men de tyckte att jag skulle komma tillbaka dagen efter för ett nytt CRP, det opponerade jag mig emot för så roligt är det inte att åka över 20 mil för det lilla provet så jag skulle ringa min hälsocentral igen och ta ett prov där.

Åkte hem och var ner till min hälsocentral igår, fredag, CRP togs och det hade ökat till 98 :-( Det öser ur var ur ett 1 cm stort hål som blivit mitt i snittet så de la om mina sår igen och nu ska jag lägga om själv och komma dit på torsdag så ska de kolla på det igen.
Dessvärre vill inte febern ge med sig riktigt och nu vet jag inte om infektionen gått ner i ljumsken på mig för där är det rejält ömt nu och jag kan inte gå ordentligt :-(
En never ending story känns det som just nu :-( Det är inte alls roligt detta!!

1 kommentar: